Vučić o Europrajdu: Nikakve šetnje tu nije bilo

Radio Titograd

19.09.2022, 23:20h

2 min

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će sve osobe koje su napadale policajce u subotu u Beogradu odgovarati prekršajno i krivično, kao i osobe koje su narušavale javni moral “skidajući gaće i pantalone”. On je naveo kako tokom Evroprajda u subotu “nije održana nikakva šetnja, već je policija sprovela učesnike od Ustavnog suda do Tašmajdana”.

Vučić je naveo da je oko Europrajda bila vođena kampanja oko dva mjeseca.

– Mi smo bili izloženi, kao i danas, ataku neodgovornih grupa sa svih strana. Lica koja su napadala policajce će odgovarati, kao i ona koja su narušavala javni moral skidajući pantalone i gaće – rekao je Vučić iz Njujorka u uključenju za TV Pink, prenosi Nova.rs.

Nismo mi kupovali ona vozila da bi ih oni uništavali, istakao je Vučić o incidentu koji se desio na Autokomandi, gdje su huligani razbijali policijska vozila.

– Svima onima koji su tražili sukob pokazali smo da je Srbija sposobna da to spriječi i da će država da obezbjedi sigurnost za svakog pojedinca – rekao je Vučić.

Govoreći o Europrajdu, Vučić je rekao da se „dva sata svelo na 10 minuta“, koliko je bilo potrebno policiji da „učesnike sprovede do Tašmajdana“.

– Dakle, nikakve šetnje tu nije bilo -izjavio je Vučić.

Vučić je negirao da ga je američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil „ubijedio da se održi Evroprajd“ i dodao da su u subotu njih dvojica na sastanku najviše razgovarali o Kosovu.

„Kažu, ubijedio me Hil? U šta me ubjedio? Da ih policija sprovede kroz park? Pristojnost i predsjednička funkcija mi ne dozvoljavaju da ih nazovem bijednim lažovima, ali takvi su na političkoj sceni“, rekao je Vučić.

– Sa Hilom sam razgovarao o Kosovu i energetici… Tek kada smo završavali razgovor, ja sam bio taj koji sam ga pitao koje su mu aktivnosti za danas. Hil mi je rekao da još nije donio odluku da li će da ide na okupljanje ispred Ustavnog suda. I to je sve što smo razgovarali na tu temu. Meni nijedan ambasador ne može da naredi ništa – ispričao je Vučić o sastanku sa Hilom.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 19:58h

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 18:56h

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 18:14h

Skip to content