Vučić: Kurti očajnički pokušava da sebe predstavi kao žrtvu

Radio Titograd

14.01.2023, 12:48h

1 min

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je “granica Srbije i Kosova postala granica NATO i Rusije”, još jedna od očajničkih političkih poruka kojima Kurti pokušava sebe da predstavi kao žrtvu, te poručio da Srbija ima svoje granice, uspostavljene međunarodnim pravom.

Na pitanje kako komentariše Kurtijevu izjavu za bečki dnevnik “Prese”, Vučić je rekao da nije znao da je Kosovo ušlo u NATO.

– Srbija ima svoje granice, ni ruske ni NATO granice, već svoje, ustanovljene Poveljom UN i Rezolucijom 12 44. Tako da – pričaj ti šta god i kako god hoćeš, pokušavaj nas da staviš negdje gdje mi nismo, a sebe da staviš gdje ti nisi. Mi imamo svoju zemlju, kojom se dičimo i ponosimo, Srbiju. A, granice ne određuješ ti, nego međunarodno javno pravo- poručio je Vučić.

Ukazao je da je to još jedna od očajničkih političkih poruka u kojima Kurti pokušava sebe da predstavi kao žrtvu, ili novog Zelenskog, a njega (Vučića) kao malog Putina, prenosi Kosovoonline.

– Ne sekiram se, naslušao sam se gluposti u ovih skoro godinu dana, koliko hoćete. Moje je da vodim Srbiju, kao nezavisnu, suverenu, slobodu i slobodarsku zemlju i ponosan sam što to činimo- rekao je Vučić.

Na pitanje da li je posle razgovora sa visokim savjetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom veći optimista, ili manji pesimista u vezi sa pritiscima na Srbiju, Vučić je kazao da je on čovjek koji je realan, i koji nije optimista.

– Ne znam kakve bajke bih pričao… Za nas je teška situacija, gotovo sve velike sile priznale su nezavisnost Kosova. Ne očekujte bilo šta lijepo u šećerlemi upakovano da dođe. Imao sam korektan, otvoren i sadržajan razgovor sa Šoleom. Pokazao je poštovanje prema Srbiji, kao što smo mi prema njemu. Razlikujemo se po pitanju prema Kosovu- objasnio je Vučić.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:31h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:25h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

28.03.2023. u 09:45h

Skip to content