Vučić: Kako izgleda kada državu pravi neko ko je nije imao

Radio Titograd

08.08.2019, 00:00h

2 min

Foto: Screenshot YouTube

PredĹ›ednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se albanski političari ponašaju kao đeca i da je to uvijek tako kada “neko ko nije imao državu pokušava da je napravi”, prenose Nezavisne novine.

Vučić je rekao da neriješeno kosovsko pitanje Srbiju mnogo košta i da bi, da taj problem ne postoji, imala pet milijardi eura direktnih stranih investicija, ali da se ne postavlja pitanje da li je država spremna na tu cijenu.

“Mnogo nas košta, ali to nema veze koliko nas košta. Da nema tog pitanja, bilo bi mnogo više, ali da li to znači ako neko kaže – 'Pirot nije vaš' da ćemo da kažemo da, zbog investicija, na to pristajemo?”, rekao je Vučić za TV “Prva”. 

On kaže da je očigledno da se mogućnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine odgađa unedogled zbog predstojećih izbora na Kosovu i Metohiji i da savjetnik američkog predĹ›ednika Džon Bolton neće doći u poĹ›etu Beogradu i Prištini, kao što su mediji pisali.

“Mislim da neće doći. Razmišljao je o tome, ali, zbog izbora, nema s kim da priča u Prištini”, rekao je Vučić.

Upitan da li Bolton ne dolazi dok se takse ne ukinu, Vučić je ukazao da se svakako američka administracija zalaže za ukidanje taksi, ali da ne smatra da je to jedini razlog nedolaska.

Vučić je ocijenio kao besmislicu odluku prištinskih vlasti da ne pušta građane sa pasošem Srbije na Kosovo i Metohiju i istakao da su albanski političari na Kosmetu počeli da se utrkuju po pitanju taksi, ali i po najglupljim pitanjima, kao što su dokumenta.

“Jasno je da je srpska strana pregovarala da se putuje uz ličnu kartu, ali naravno da imate pravo i da putujete i sa pasošem. Onaj ko ima više, ima pravo i na manje”, dodao je Vučić.

Vučić je istakao da ga najviše zabrinjava to što će u uzavreloj atmosferi između Albanaca njihovi izbori da dovedu atmosferu do kulminacije u kojoj “što gore protiv Srba uradiš, to više glasova dobiješ”.

On je rekao da nema dokaza za tvrdnje medija o tome da obavještajne službe raspolažu informacijama da organizacija B13 Hašima Tačija sprema “krvavu jesen” na Ĺ›everu Kosova i Metohije.

“Nema dokaza za tako nešto. Ne isključujem mogućenost različitih incidenata, ali da budem iskren, neće se to dogoditi, nećemo mi tolerisati ubijanje srpskog življa i pogrom. Neće se desiti”, poručio je Vučić.

Vučić je rekao da pretpostavlja da će Zapad tražiti ubrzavanje rješavanja kosovskog problema, ali da još nije čuo o kojoj se ideji radi.

“Još nijesam čuo šta je njihova ideja. Ja još nijesam čuo, osim što sam vidio u posljednje vrijeme sve više pritisaka na mene u kojima će da kažu ti možeš da izdržiš, pobijedićeš na izborima čak i ako priznaš nezavisno Kosovo, a mi ćemo da pomognemo i sa novcem za Srbiju i svim drugim”, naveo je on.

On je poručio da Srbija i Srbi ne mogu da pristanu na priznavanje nezavisnosti, a da ni Srbija, ni Srbi nemaju ništa.

“Ljudi u međunarodnoj zajednici moraju da znaju da neće biti rješenja ukoliko neko misli da Srbija treba da bude ponižena. To sam im rekao bezbroj puta”, rekao je Vučić.

 

 

Izvor: nezavisne.com

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 08:01h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:58h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:38h

Skip to content