Vučić: Ako Nestorović ne podrži nikoga biće ponovljeno izbori u Beogradu

Radio Titograd

18.12.2023, 20:52h

2 min

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ljudi u Srbiji ne treba da brinu zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca i da će u Srbiji „vladati mir, red i zakoni baš kao što su izbori juče bili pošteni“.

On je na RTS-u rekao da je počela hajka na osobe sa dvojnim državljanstvom koji su glasali u Srbiji, a da taj broj glasača bio „minoran“.

„Želim da se izvinim svim našim sunarodnicima koji imaju pravo da glasaju u našoj zemlji, a koji su proglašavani za krivce, a na 98 posto biračkih mjesta je Srbija ne smije da stane dobila veći broj glasova zbog kredibilne politike“, rekao je predsjednik države.

Vučić je ponovio sa kojim se sve izazovima njegova vlast suočavala u poslednjih 11 godina, a uspjela da razvije zemlju i da su zato dobili povjerenje građana.

„Doći će onaj koji će da ponudi nešto ozbiljno, a ne mržnju, ko će da ponudi neku politiku“, rekao je Vučić i ponovio da se vlast ne mijenja zato što je prošlo određeno vrijeme.

Najavio je da će narednih dana obilaziti radove na infrastrukturi, ponovio vijesti o povećanju plata i penzija i poboljšanju standarda.

Vučić je rekao da je njegova lista dobila u Beogradu, a da rezultate svaki put dovode u pitanje oni koji izgube.

„Ja sam rekao pre 15 dana da SNS vodi u Beogradu, jer su neki vodili pogrešnu politiku i kampanju. Prije pet mjeseci su imali prednost pet posto, mi smo dnevno radili istraživanja i videli da se to promenilo, mi smo pojbedili, a ko će da formira vlast ne znamo“, rekao je Vučić.

On je dodao da lista „Srbija ne smije da stane“ sa SPS-om ima 54 mandata u skupštini Beograda, i da jedan nedostaje za pata karte, te da je doktor Branimir Nestorović rekao da neće da podrži nikoga.

„Ako Nestorović ne podrži nikoga imaćete ponovljene izbore, samo se plašim da neki pogrešno procjenjuju rezultate“, rekao je Vučić.

On je rekao da je laž priča o 40.000 „dovedenih ljudi“, te da je mogao da glasa samo onaj ko ima biračko pravo.

Vučić je naveo da je ponosan na svoju ulogu u kampanji koju je vodio sa mjesta predsjednika Srbije, da je kampanja bila čista i da su „samo govorili ko je koga pljačkao“.

Izvor:

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content