Vozačima se savjetuje da prilagode vožnju uslovima na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Radio Titograd

17.03.2023, 08:18h

2 min

Saobraća se po  pretežno suvim kolovozima.  Duž klisura i usjeka su  mogući  nailasci na sitnije odrone.Vozačima se savjetuje da prilagode vožnju uslovima na putu i poštuju pravila saobraćaja. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna opreznost

 

U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

 

Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila.

 

Na magistralnom putu M-2 Podgorica-Bioče zbog izvodjenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguće su povremene obustave saobraćaja za sve vrste vozila ne duže od 15 minuta na mjestu izvodjenja radova.

Izvode se radovi  naspram Komandnog centra tunela Sozina kao i poslije naplatnog centra i neophodno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.Apel vozacima da prilagode brzinu voznje ,prate privremenu i promjenjivu saobracajnu signalizaciju.

 Radovi će se izvoditi na dionici puta naspram Komandnog centra Sozina (prije samog Naplatnog centra); poslije Naplatnog centra Sozina gledajući iz pravca Podgorica-Sutomore, kao i na mostu Đurmani. U toku izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan saobraćajnom signalizacijom, a na mostu Đurmani će dolaziti i do povremenog naizmjeničnog propuštanje saobraćaja. Apel vozačima da prilagode brzinu vožnje, prate privremenu i promjenljivu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-5  dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta . Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.

Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je  režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u Budvi od Prijevora do Lastve Grbaljske počev od 20.02.2023.godine. kao i potpuna obustava saobracaja u terminu od 10.00 do 14.00 casova svakog dana osim nedelje.

 

Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila.

Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane trrajekti neće saobraćati od 22.00 do 06.00 casova.

 

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

 

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11  saobraćajnih nezgoda   u kojima su 4 osobe zadobile lakše povrede.

 

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

29.05.2023. u 12:26h

29.05.2023. u 12:26h

Skip to content