Vojinović: Napredak rezultat posvećenosti i profesionalnosti

Radio Titograd

10.11.2023, 12:59h

< 1 min

Foto:RTCG

Određeni napredak u oblasti obrazovanja, koji je Evropska komisija (EK) konstatovala u ovogodišnjem izvještaju za Crnu Goru, rezultat je profesionalnosti i posvećenosti dosadašnjeg Ministarstva prosvjete, poručio je bivši resorni ministar Miomir Vojinović.

On je kazao da to smatra zavidnim rezultatom, koji dodatno dobija na vrijednosti ako se ima u vidu rad u tehničkom mandatu prethodne Vlade.

“Ovaj napredak rezultat je posvećenosti dosadašnjeg rukovodstva Ministarstva prosvjete, kao i uspjeh i mojih saradnika sa kojima smo skupa profesionalno i posvećeno radili svoj posao”, rekao je Vojinović agenciji MINA.

On je kazao da su započeli značajne projekte koji će biti realizovani, a tiču se reforme obrazovnog sistema, naročito poslije završene sveobuhvatne analize urađene u saradnji sa UNICEF-om.

Vojinović je podsjetio da je započeta gradnja većeg broja obrazovnih objekata, kao i da je pripremljena neophodna dokumentacija za izgradnju novih škola i vrtića.

“Budžet za obrazovanje uvećan je za 25 odsto, što će omogućiti da se svi planirani projekti i ostvare”, istakao je Vojinović.

Kako je naveo, započeta je i digitalizacija obrazovnog sistema, a planirano je i donošenje zakonskih akata u narednoj godini.

“Vjerujem da će nova ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, nastaviti započete reforme i još više unaprijediti crnogorski obrazovni sistem, uz bolju podršku parlamentarne većine”, kazao je Vojinović.

On je rekao da dijeli ogroman osjećaj ličnog zadovoljatva što crnogorski obrazovni sistem ide u pravom smjeru jer, kako je naveo, reforma nije čin, već proces koji se ne završava jednim ministrom.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content