Vlast postavila ambiciozne rokove, sve ide po planu

Radio Titograd

06.03.2024, 07:47h

2 min

Foto:RTCG

 

Crna Gora je na evropskom putu izgubila dosta vremena i vlast je sebi zadala ambiciozne rokove i ciljeve koji idu po planu, poručuju iz Vlade.

Da su naredni mjeseci odlučujući za našu zemlju poručio je i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten a zajednička saradnja svih unutar sistema je važna za ispunjavanje zadataka, poručuju sagovornici TVCG. Opozicija je spremna da bude konstruktivna, kažu u DPS-u, ali smatraju da vladajuća većina nije ispružila ruku iskreno do kraja.

Naredni mjeseci odlučujući su za Crnu Goru na njenom putu ka Evropskoj uniji, poruka je koju je njemački ambasador Peter Felten poslao svim političkim akterima. Da su svjesni da nemaju vremena za gubljenje i da je prioritet saradnja sa svima, kažu u Vladi.

Da svaku mogućnost i pozitivan znak Evrope treba iskoristiti smatraju i u opoziciji. Oni su spremni na kompromise bez kalkulacija, a to su, kažu, i pokazali.

“Što se tiče same opozicije mislim da smo to pokazali u određenim procesima i dok budemo na bazi reciprociteta imali korektan odnos mislim da najmanji problem može biti odnos opozicije”, kaže poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

Nezadovoljni su što na njihovu pruženu ruku nije uzvraćeno istom mjerom.

“Brine odnos od izvršne vlasti prema opoziciji. Pokazali su da oni nijesu spremni da vrate istom mjerom, odbijeno kontrolno saslušanje premijera, i određenih predstavnika izvršne vlasti iako imamo pravo na to”, dodao je Anđušić.

Dala je Crna Gora znak da želi u Evropu, ali je i Evropa uzvratila poziv da smo dobrodošli. Nama su ostavili odluku kojom brzinom ćemo do ponuđene stolice.

“Vremena jeste malo, ali mnogi rezultati su se ostvarili. Nije se desilo čudo. Došlo je do intenzivne komunikacije. Odsustvo političke volje je istvremeno bila izgubljena šansa za rezultat”, kazao je glavni pregovarač sa EU Predrag Zenović.

Da su svi i spremni da ispune što kažu, uvjeriće nas narednih mjeseci.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 11:49h

Titogradske vijesti, top1

14.04.2024. u 10:56h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 10:38h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 09:57h

Titogradske vijesti, top1

14.04.2024. u 09:53h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 07:57h

Skip to content