Više od trećine odbornika PES-a odlučilo da formira zaseban klub

Radio Titograd

27.02.2024, 08:02h

2 min

Foto:PES

 

Više od trećine obornika Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada napustilo je odbornički klub tog pokreta i odlučilo da formira sopstveni, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.

Cijepanje odborničkog kluba PES-a uslijedlo je svega dva dana nakon što je šef države, ali i predsjednik podgoričkog odbora PES-a Jakov Milatović podnio ostavku na sve funkcije u Pokretu i dan nakon iznenadnog isključenja iz stranke aktuelnog ministra pravde Andreja Milovića.

Svi odbornici koji su odlučili da napuste klub PES-a su, prema saznanjima Pobjede, bliski Milatoviću i njihove odluke nemaju veze sa Milovićevim isključenjem.

Iako su mediji juče pisali da bi devet od 13 odbornika PES-a moglo formirati zasebni klub, izvori Pobjede, kako piše list, kategorično tvrde da ih neće biti više od šest.

Iz PES-a se juče nijesu oglašavali tim povodom.

Novi odbornički klub će, kao okosnicu nove Milatovićeve partije, kako je Pobjedi nezvanično rečeno, predvoditi sada nezavisna odbornica, a ujedno i poslanica Jevrosima Pejović i Milatovićeva saradnica u kabinetu Nađa Ljiljanić.

Izvori Pobjede tvrde i da novi odbornički klub neće pokretati pitanje smjene Olivere Injac.

– Prioritet je formiranje zasebnog kluba, kazali su izvori Pobjede.

Pejović je nezavisna odbornica i poslanica koja je mandat stekla zahvaljujući poziciji koju je imala na listi PES-a na posljednjim parlamentarnim izborima. Ona je Pokret napustila tokom pregovora o formiranju vlade, nezadovoljna načinom na koji su ti pregovori vođeni.

Njih dvije, prema saznanjima Pobjede, vjeruju da imaju većinu za formiranje zasebnog odborničkog kluba pa čak i da taj klub bude veći od odborničkog kluba PES-a.

Pejović i Ljiljanić su organizovale u oktobru prošle godine paralelnu sjednicu podgoričkog odbora koja je bila suštinski uvod u raskol u podgoričkom PES-u, navodi list.

– Pejović je, za razliku od državnog parlamenta, uglavnom glasala za sve ideje gradonačelnice Injac i vladajuće većine, tvrde izvori Pobjede.

Odbornički klub PES-a u Skupštini Glavnog grada predvodi Vasilije Čarapić, a klub, osim njega, čine i Boris Pejović, Dragutin Vučinić, Jasna Jovanović, Anđela Mićović, Branka Marković, Ranka Otašević, Tamara Rosandić, Bojana Savić i Dragan Radović.

 

Izvor:Antena M

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:35h

Titogradske vijesti, top1

23.04.2024. u 17:21h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 17:17h

Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 15:45h

Titogradske vijesti, top1, Uncategorized

23.04.2024. u 15:39h

Skip to content