Više državno tužilaštvo odbacilo prijavu zbog teksta „Ujedinjenje ili ukrajinizacija“

Radio Titograd

28.12.2023, 12:52h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Više državno tužilaštvo odbacilo prijavu zbog teksta „Ujedinjenje ili ukrajinizacija“ objavljenog na portalu IN4S 6. aprila ove godine. Zbog istog teksta Crnogorski helsinški odbor podnio je podneske koje je ovo tužilaštvo cijenilo kao krivičnu prijavu protiv O.F. zbog krivičnog djela – izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, objavljeno je na sajtu Višeg državnog tužilaštva.

“Nakon saslušanja osumnjičenog, postupajuća državna tužiteljka donijela je rješenje kojim je odbačena navedena krivična prijava, zbog toga što u radnjama osumnjičenog nema elemenata bića krivičnog djela za koje je prijavljen, niti bilo kojeg drugog krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, ističu u VDT.

Kako su podnesci koje je podnio Crnogorski helsinški odbor tretirani kao krivična prijava koja je postala sastavni dio predmeta koje je Više državno tužilaštvo Podgorica samoinicijativno formiralo, predsjedniku Crnogorskog helsinškog odbora, dostavljeno je obavještenje o donijetom rješenju o odbacivanju krivične prijave, sa pravnom poukom da ima pravo podnošenja pritužbe Vrhovnom državnom tužilaštvu.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content