Video-snimak koji “prikazuje” saudijske trupe kao “oslobodioce” Teherana

Radio Titograd

20.12.2017, 00:00h

< 1 min

Kompjuterski generisani video-snimak koji predviđa da u ratu sa Iranom saudijske snage pobeđuju bez problema sve je popularniji na internetu. Međutim, korisnici socijalnih mreža ismevaju njegov sadržaj i kvalitet korišćene grafike.

Iranski gliseri čuvaju vodenu teritoriju dok se fokusiraju na svoju žrtvu: bespomoćni saudijski brod koji prevozi humanitarnu pomoć. Posle provokacije, saudijska fregata puca na napadače.

Sveobuhvatni sukob dovodi do toga da projektili i bombe lete na sve strane.

Saudijske snage kao „oslobodioci“ Teherana

Saudijskoj tehnologiji se ne može odupreti, a kraljevska vojska ubrzo se može videti u maršu ulicama Teherana, poput oslobodilaca. Građani mašu zastavama na kojima je saudijski kralj, dok istovremeno omražene iranske vođe završavaju utamničene.

Na kraju saznajemo da je obezbeđen mir u Meki, najsvetijem mestu islama.

Reč je o fantaziji koju je predstavila saudijska nacionalistička grupa Saudi Deterrent Force, u vidu animirane kompjuterske animacije koja je izazvala buru na društvenim medijima, a prosaudijski korisnici pozdravljaju svoju izmišljenu pobedu nad protivnikom, piše portal Midl ist aj.

[„Zarobljavanje“ Kasema Sulejmanija]
„Zarobljavanje“ Kasema Sulejmanija

Grupa je nedavno promenila svoje ime iz Saudi Strike Force u Saudi Deterrent Force.

Lideri Saudijske Arabije i Irana bore se za prevlast na Bliskom istoku preko posrednika i rat između Rijada i Teherana prelio se na odnose u regionu koji su kulminirali ekonomskom blokadom Katara koju su uveli Saudijska Arabija i njeni saveznici.

U šestominutnom video-snimku saudijske pomorske jedinice potopile su svoje inferiorne iranske kolege, saudijske vazduhoplovne snage uništavaju iranske baze, a vođu iranske elitne vojske Kasema Sulejmanija zarobljavaju vojnici Saudijske Arabije nakon što se infiltriraju u njegovu bazu. 

Video-snimak sa engleskom sinhronizacijom i arapskim titlom, pregledan je gotovo 900.000 puta u roku od četiri dana od dana objavljivanja 14. decembra. 

Uprkos velikoj popularnosti snimka, korisnici socijalnih mreža nemilosrdno ismevaju njegov sadržaj i kvalitet korišćene grafike.

izvor: RTS

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

10:43h

Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 08:46h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 08:42h

Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 08:37h

Titogradske vijesti, top2

23.09.2023. u 08:32h

Skip to content