Veljović: Klevetničkom kampanjom skreću pažnju sa kršenja ljudskih prava na Cetinju

Radio Titograd

02.05.2022, 20:13h

< 1 min

Savjetnik predsjednika Crne Gore i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović kaže da pominjanje njegovog imena u kontekstu događaja na Cetinju 4. i 5. septembra 2021. godine povodom navodnih snimaka u kojima poziva da se napadnu službenici Uprave policije Molotovljevim koktelima ili na bilo koji drugi način čini “najobičniju podvalu i zlonamjernu izmišljotinu”.

Saopštenje Veljovića prenosimo u cjelosti:

Moje pominjanje u kontekstu događaja na Cetinju 4 i 5 septembra 2021. godine povodom navodnih snimaka u kojima pozivam da se napadnu službenici Uprave policije Molotovljevim koktelima ili na bilo koji drugi način je najobičnija podvala i zlonamjerna izmišljotina u namjeri da se prikriju stvarni izvršioci raznih krivičnih djela prema nedužnim građanima Cetinja i Crne Gore koji su podigli glas protiv politike asimilacije i negiranja nacionalnog i građanskog identiteta.

Na Cetinju sam bio kao građanin bez bilo kakvih organizacionih ili drugih aktivnosti.

Ponosim se što sam sa hiljadama drugih građana i građanki, različitih političkih uvjerenja i drugih opredjeljenja, na slobodarskom Cetinju branio dostojanstvo i čast od onih koji su željeli da ga ponize i potčine.

Pozivam nadležne organe da utvrde punu istinu i činjenice a svojim oglašavanjem konačno spriječe politizovane namjere i prizemne konstrukcije određenih subjekata da od dželata prave žrtve.

Njihovo oglašavanje predstavlja pokušaj da se, kroz klevetničku kampanju protiv mene, mimo činjenica, skrene pažnja javnosti sa ozbiljnih kršenja ljudskih prava i drugih zloupotreba.

Autor:radiotitograd.me

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content