Većina roditelja neće od srijede slati djecu u školu na Vračaru

Radio Titograd

08.05.2023, 05:34h

< 1 min

Foto:RTS

Većina roditelja djece iz osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru neće od srijede slati svoju djecu nazad u školu jer smatraju da je za to isuviše rano, rekao je večeras otac učenika prvog razreda te škole Vojin Šaljić.

On je, tokom uključenja na Televiziji Nova saopštio stav većine članova Savjeta roditelja te škole.

Napomenuo je da to nije zvaničan stav Savjeta roditelja u cjelini ali, kako je kazao, jeste osluškivanje potrebe djece i roditelja za načinom rešavanja situacije.

Kazao je i da je “gotovo 60 odsto roditelja zauzelo stav da se u tu zgradu djeca neće vraćati od srijede”, te da traže rekonstukciju zgrade i preuređenje da djeca ne dožive ponovo tu traumu.

Prema njegovim riječima, postoji saglasnost da treba integrisati zajednicu u cjelinu, da se krene sa grupnim radom, da se odjeljenje okupi, da se izmjeste iz mjesta događaja, dok se škola renovira.

Dodao je da je argument predstavnika Ministarstva prosvjete da treba da dođu u srijedu, da će tu biti psiholozi da dođu da razgavaraju.

– Iznijeli su jasan stav da je povratak u školu nužan, neophodan i jedino moguće rješenje, sa čim nismo saglasni”, ponovio je Šaljić.

Pomoćnik ministra prosvjete Milan Pašić rekao je ranije večeras da se učenici te škole od srijede, 10. maja vraćaju u školu, ali ne uobičajenoj nastavi, već će im, kako je naveo, biti pružena pomoć stručnjaka.

Maljoletni učenik te škole je 3.maja ubio hicima iz pištolja osam učenika i školskog čuvara.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:43h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:02h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 07:50h

Skip to content