Vasović na saslušanju u SDT-u

Radio Titograd

06.06.2024, 22:13h

< 1 min

Bivši šef kriminalistike barske policije Ilija Vasović, koji se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, sproveden je na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo oko 21 sat.

“I.V. je uhapšen zbog osnova sumnje da je ucčinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja”, kazao je ranije danas CdM-u specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Poratl Libertas je juče objavio da se sudeći prema komunikaciji sa SKY ECC policajac Ilija Vasović godinama, navodno, bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.

U obavještajnom paketu Europola, koji je policija dobila 7. juna 2023. godine, jasno se može vidjeti da je taj policajac bio desna ruka Aleksandru Acu Mrkiću, koga je SDT 23. januara optužilo da je šef kriminalne organizacije, piše Libertas.

U toj optužnici, u kojoj je 15 pripadnika kriminalne organizacije osumnjičenih da su se bavili krijumčarenjem cigareta, pranjem novca, nasiljem, zastašivanjem i drugim teškim krivičnim djelima, nema policajca Vasovića ni među osumnjičenima, ali ni na spisku svjedoka.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content