Varhelji danas i sjutra u Crnoj Gori

Radio Titograd

15.05.2024, 07:35h

< 1 min

Foto:Shutterstock

 

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji boraviće danas i sjutra u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Evropske kuće, tokom posjete, Varhelji će imati bilateralni sastanak sa premijerom Milojkom Spajićem, kako bi razgovarali o prioritetnim reformama za ispunjavanje privremenih mjerila u okviru poglavlja o vladavini prava.

“Komesar će takođe posjetiti projekte finansirane od strane EU, poput transformatorske podstanice Lastva i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Tivat/Kotor”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će u Kotoru, Varhelji učestvovati na trećem regionalnom samitu o Planu rasta za Zapadni Balkan, koji organizuje Spajić.

“Okupljajući sve lidere Zapadnog Balkana, samit u Kotoru će dalje operacionalizovati Plan rasta za Zapadni Balkan”, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je na samitu u Tirani dogovorena saradnja na jedinstvenom evropskom platnom prostoru, zelenim koridorima/saradnji carina, WiFi4WBs i evropskim digitalnim inovacionim centrima.

“U Kotoru biti identifikovane tri dodatne akcije zasnovane na Planu rasta Komisije: sporazumi o ocjeni usaglašenosti i prihvatanju, sigurnost snabdjevanja kritičnim lijekovima i novčanik digitalnog identiteta Evropske unije”, dodaje se u saopštenju.

Regionalni samit biće završen u petak zajedničkom konferencijom za novinare Spajića i Varheljija.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content