“Vanzemaljske mumije” iz Perua imaju ljudske hromozome, ali ne i anatomiju!

Radio Titograd

13.03.2018, 00:00h

2 min

Misteriozne mumije iz Perua koje od prošle godine privlače veliku pažnju tzv. ufologa, su humanoidi sa 23 para hromozona, ali sa potpuno drugačijom građom grudnog koša od ljudskog.

Analize koje su ruski naučnici obavili na uzorcima tkiva jedne od „vanzemaljskih mumija“, otkrivenih 2017. godine na peruanskim Nazca linijama (niz ogromnih crteža na tlu pustinjskog platoa istoimene pokrajine Nazca) dale su preliminarne rezultate.

Prošlogodišnje predstavljanje iskopanih „vanzemaljskih mumija“ u Peruu

Ostaci bića sa izduženim licem i samo tri prsta na ruci, nazvanog Marija, pripadaju humanoidu sa 23 para hromozona. Vjeruje se da potiču iz 5. vijeka pre nove ere, odnosno čitav milenijum prije nego što su Evropljani otkrili Ameriku.

Konstantin Korotkov, profesor na Nacionalnom istraživačkom univerzitetu u Sankt Peterburgu, i Natalija Založnaja, radiolog i stručnjak za kompjuterizovanu tomografiju na Međunarodnom institutu za biološke sisteme, koji su tkivo iz Perua donijeli u Rusiju i analizirali ga, vjeruju da bi Marija mogla biti predstavnik neke rase koja je evoluirala mnogo prije nas, „možda i hiljadama godina ranije“.

Profesor je izneo i hipotezu da je rasa nestala usljed poplava ili udara komete.

Tim naučnika sada poredi Marijinu strukturu sa strukturom ljudi u Južnoj Americi, Africi i drugdje.

„Trenutno vršimo detaljnu analizu da vidimo da li se položaj svih hromozoma, svih aminokiselina poklapa sa našim“, rekao je Korotkov za Mir 24.

Jedna od

Jedna od „vanzemaljskih mumija“

Rendgen i kompjuterizovana tomografija pokazali su da Marija ima drugačiju građu rebara u odnosu na ljude, iako „kobilica“ u gornjem dijelu i dosta polukružnih rebara koji čine zaštitni koš za unutrašnje organe podsjećaju na ljudske.

„Jasno vidimo konture traheje i bronhija, srca i komora – možemo čak da razaznamo i oblik zalistaka. Takođe, jasno možemo da vidimo konture dijafragme, jetre i slezine“, istakla je Založnaja.

Naučnici su otkrili i da je mumija balsamovana bijelim prahom kadmijum hlorida, antibakterijskim sredstvom koje je sačuvalo Mariju do današnjih dana.

Rusi sada sarađuju sa peruanskim kolegama ne bi li dešifrovali genom i DNK kod, navodi Mir 24.

Nadaju se da bi jednoga dana mogli da ubjede vlasti da se mumija kompletno prebaci u Rusiju.

Profesor Korotkov je u Peruu vidio još četiri mumije pored Marije. Sve su bile muškog pola sa 23 para hromozoma, baš kao i mi. Međutim, „iako izgledaju kao ljudi, one to nisu. Njihova anatomska struktura je drugačija“, objasnio je Korotkov.

Specijalan izvještaj o otkrivenim mumijama

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 21:15h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 20:41h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 19:17h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 18:53h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 18:06h

Skip to content