Vanraspravno vijeće Višeg suda: Klikovac će se braniti sa slobode

Radio Titograd

20.09.2022, 11:36h

< 1 min

Foto:Pixabay

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je odluku sudije za istragu Dragoja Jovića, nakon čega je bivša direktorica podgoričkih “Puteva” Violeta Klikovac puštena da se brani sa slobode, potvrđeno je za portal Dan.

Naime, sudija za istrage ranije nije prihvatio predlog Specijalnog državnog tužilaštva da odredi pritvor do 30 dana osumnjičenoj.

Podsjetimo, kako je ranije pisao Dan ona je u SDT-u na saslušanju kazala da je sve radila po zakonu i da se ne radi o prevari. Navela je da je u pitanju dužilačko povjerilački odnos. Naglasila je da postoji dokumentacija koja to potvrđuje.

Podsjećamo, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja prije dva dana su uhapsili Klikovac po nalogu SDT-a, na osnovu sumnje da je zloupotrebila službeni položaj. Istraga sumnja da je za vrijeme njenog radnog mandata došlo do zloupotrebe u vidu neregularnog trošenja novca.

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode V.K, zbog postojanja osnova sumnje da je, kao službeno lice, izvršni direktor privrednog drustva “Putevi”, koje obavlja poslove od javnog interesa, učinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Lice lišeno slobode će radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog, biti sprovedeno državnom tužiocu u zakonskom roku – kazao je ranije za portal Dan portpratol i tužilac Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Ona je od 2017. godine bila na funckiji u pomenutom preduzeću, a 2019. godine podnijela je ostavku.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 19:58h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 18:56h

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 18:14h

Skip to content