Uzbudljiv je bio ovaj dan u Skupštini, a zasijedanje bi trebalo biti nastavljeno već sjutra

Radio Titograd

30.07.2022, 23:48h

< 1 min

Foto:PA

Dinamičan je, neki bi rekli i uzbudljiv, bio ovaj dan u Skupštini. Sve je počelo višečasovnim kašnjenjem plenarne sjednice, a završeno je utvrđivanjem četiri kandidata za članove Sudskog savjeta na kasnoj večerašnjoj sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Između toga je ostala dilema da li će se na dnevnom redu sjednice naći izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji, koje bi vodile ka osamostaljenju Opštine Zeta. U međuvremenu su članovi odbora “Za spas Zete” još jednom blokirali magistralu na tom području, pa je opet došlo do ozbiljnog kolapsa u saobraćaju. Oni traže da ih primi premijer Dritan Abazović.

Pored svega toga, predsjednici Skupštine Danijeli Đurović je pozlilo. Prebačena je u Klinički centar Crne Gore, a prema onome što je kazao na sjednici Odbora dr Srđan Pavićević, njeno je stanje stabilno i posrijedi je iscpljenost.

Zbog toga sjednica Skupštine večeras nije mogla biti nastavljena. Zapravo, ne samo zbog toga, već i jer potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak takođe ima zdravstvenih problema – usljed koronavirusa je u samoizolaciji.

Kada bi sjednica Skupštine mogla biti nastavljena? Po svemu sudeći, već sjutra.

Tako bi se sjutra poslanici mogli izjasniti i o utvrđenoj listi kandidata za članove Sudskog savjeta. Tome se nada i premijer Dritan Abazović.

“Pozivam poslanike da sjutra izglasaju utvrđenu listu novih članova Sudskog savjeta”, poručio je on večeras na Twitteru.

Jedina nepoznanica, očito, jeste šta će biti sa aktom koji se tiče Opštine Zeta – odnosno da li će se on naći na dnevnom redu sjednice koju ćemo, po svoj prilici, pratiti sjutra.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2,

15:00h

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 14:50h

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 13:12h

Sport, top2

14.08.2022. u 12:43h

Skip to content