Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica je neosnovano u pritvoru

Radio Titograd

24.04.2024, 14:49h

< 1 min

Ustavni sud usvojio je žalbu advokata Stefana Jovanovića i utvrdio da se Miloš Medenica neosnovano nalazi u pritvoru – saznaje nezvanično Pobjeda.

Medenica se tereti za organizovanje kriminalne organizacije radi vršenja više teških krivičnih djela, a uhapšen je 25. maja 2022. godine na podgoričkom aerodromu, nakon što je u Crnu Goru ušao iz Srbije.

U žalbi se navodi da pritvor Medenici nije neophodan, da traje neosnovano dugo, te da je dovoljno da se umjesto toga primijeni neka alternativna mjera.

Viši sud u Podgorici je ranije odbio jemstvo za Medenicu koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, vrijednosti 1.450.814 eura, ali je Apelacioni sud uvažio žalbe odbrane i ukinuo to rješenje. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Medenica se tereti za organizovanje kriminalne organizacije radi vršenja više teških krivičnih djela, a uhapšen je 25. maja 2022. godine na podgoričkom aerodromu – nakon što je u Crnu Goru ušao iz Srbije.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv Miloša i njegove majke, bivše predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića, Gorana Jovanovića i “Kopad Company” iz Nikšića…

Terete ih za krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije. produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprječavanje dokazivanja.

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content