URA, PzP i Poseban klub dogovorili zajedničko djelovanje i poručili: Riješena kriza vlasti u Podgorici

Radio Titograd

26.03.2024, 14:50h

< 1 min

Odbornici URE, PzP-a i Posebnog kluba odbornika sastali su se danas kako bi dogovorili zajedničko djelovanje u okviru parlamentarne većine Skupštine Glavnog grada čime je riješena kriza vlasti u Podgorici, saopšteno je iz GP URA.

“Naše zajedničko djelovanje u budućem periodu ima za cilj saradnju na programskim osnovama uz potpuno poštovanje ranije potpisanog koalicionog sporazuma postojeće odborničke većine. Potrebe građana i građanki Podgorice su nam na prvom mjestu kao i funkcionalna gradska uprava. Svoj doprinos ostvarenju navedenog cilja, u Skupštini Glavnog grada, daćemo kroz koordinisano i zajedničko djelovanje naših odbornika”, navode u saopštenju nakon sastanka odbornici URE, PzP-a i Posebnog kluba.

Ističu da parlamentarna većina i dalje postoji, ali uz promjenu konstituenata vlasti koja se mora konstatovati i poštovati.

“Očekujemo od svih činilaca vlasti konstruktivan pristup uz poštovanje da naše naredno zajedničko djelovanje znači zajedničko djelovanje, za sada, 11 odbornika. Ostajemo otvoreni za saradnju sa drugim odbornicima koji dijele programske vrijednosti i žele da pomognu jačanju i poboljšanju rada gradske uprave. Ubrzo ćemo i zvanično potpisati Memorandum o zajedničkom djelovanju čime će navedeni odbornici činiti najveću grupu odbornika u okviru parlamentarne većine”, zaključuju u zajedničkom saopštenju odbornici URE, PzP-a i Posebnog kluba.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:35h

Titogradske vijesti, top1

23.04.2024. u 17:21h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 17:17h

Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 15:45h

Titogradske vijesti, top1, Uncategorized

23.04.2024. u 15:39h

Skip to content