URA: PES priznao da je veći zaštitnik kriminala od DPS-a, italijanski model samo još jedno u nizu njihovih lažnih obećanja

Radio Titograd

19.04.2024, 18:31h

2 min

“Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

“Građani svjedoče svakodnevnim prevarama koje im Pokret Evropa sad plasira, a nova u nizu je odustajanje od italijanskog modela “anti-mafija” zakona koji su mjesecima najavljivali i tako dali dovoljno vremena kriminalcima da svoju imovinu sakriju, prodaju ili je na neki drugi način učine nedostupnom za nadležne organe u Crnoj Gori. Da stvar bude gora, ne samo da su odustali od italijanskog modela već predložili zakonsko rješenje koje je u značajnoj mjeri gore od onoga koje je DPS usvojio, o čemu govore i najistaknutiji borci protiv organizovanog kriminala i korupcije iz nevladinog sektora”, poručili su iz URE.

Oni su istakli da je predloženo zakonsko rješenje Spajićeve Vlade zapravo rađeno po mjeri mafije i da to potvrđuje činjenica što je pisano u strogoj tajnosti i što je izbjegnuta bilo kakva ozbiljna javna rasprava.

“Spajić i Milović su odustali od mogućnosti da se dokazivanje stečene imovine vodi nezavisno od krivičnog postupka što bi u značajnoj mjeri olakšalo posao tužilaštvu. Uvođenje rokova za postupanje je takođe jedna novina koja otežava posao tužilaštvu , što takođe potvrđuje intenciju ovog Zakona. Članovi porodice se izuzimaju iz Zakona koji predlaže 44. Vlada, što vjerujemo zabrinjava svakog ko se zalagao i borio za pravdu, a znamo da se na taj način upravo imovina najlakše prikrivala svih ovih godina. Zbog svega navedenog, izražavamo veliku zabrinutost i nadamo se da makar one partije parlamentarne većine koje su se predstavljale kao ljuti borci za pravdu u prethodnom periodu da neće nasjesti zbog fotelja na podvalu koju im Spajić i Milović serviraju”, zaključili su iz URE.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

27.04.2024. u 19:31h

27.04.2024. u 19:31h

Skip to content