URA: Meritokratija koju je obećao PES na djelu – u OD EPCG drugovi, funkcioneri bivšeg režima i mesari

Radio Titograd

22.02.2024, 10:38h

2 min

Foto:URA

 

Nakon obećane meritokratije, a zatim sprovođenja političkog revanšizama, postavlja se pitanje po kojim principima i kriterijumima ministar energetike i rudarstva Saša Mujović bira članove Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) iz reda tzv. eksperata. Zašto je na kraju uopšte i raspisivan fiktivni konkurs ako se za eksperte promovišu drugovi ministra Mujovića, koji su mu bili mentori, a koji nijesu ni državljani Crne Gore. Kao i to da li je ključni Mujovićev kriterijum pored drugarskih odnosa i to što se za eksperta promoviše i funkcioner bivšeg režima iz vremena premijera Duška Markovića i ministarke Dragice Sekulić, čiji pulen je bio i sam Mujović. Da li je presudan faktor i doprinos izgradnji minihidroelektrana i prijateljstvo sa njihovim vlasnicima, koji su uništili na desetine rijeka u Crnoj Gori”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni dodaju da je bilo zaočekivati i da se javno objave planovi razvoja EPCG koje su ponudili svi prijavljeni kandidati i da se građanke i građani sami mogu uvjeriti da li su oni birani po struci ili je ministar Mujović imao neke druge kriterijume poznate njemu i njegovim nalogodavcima.

Kao što premijer Spajić ponižava parlament koji ga je izabrao, ministar Mujović na sličan način ponižava Univerzitet Crne Gore, gdje se školovao i stekao sva zvanja, tako energetskoj zajednici Crne Gore pokazuje da ni na jednom fakultetu Univerziteta Crne Gore nema eksperta po mjeri ministra Mujovića i premijera Spajića. Da li je moguće da ni na Elektrotehničkom fakultetu, gdje je prvo bio prodekan, a zatim i dekan, u vremenu kada su Univerzitetom Crne Gore gospodarili Radmila Vojvodić i Duško Bjelica, nema ama baš niti jednog profesora koji ima znanja iz energetike i koji poznaje EPCG”, poručili su iz URE.

“Pokreta Evropa sad je obećao građanima meritokratiju, a to obećanje su najbolje obesmislili oni sami, predlaganjem da kao njihov partijski kadar u Odboru direktora najveće energetske kompanije, se nađe pripravnik iz porodične mesare”, ističu.

Iz URE su zaključili da će oni nastaviti da razotkrivaju sve prevare i sve zakulisne radnje, jer ništa se ne dešava slučajno.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content