URA: Bošković džabe spinuje; Vojni poligon na Sinjajevini nije planiran Nacrtom prostornog plana

Radio Titograd

20.10.2023, 19:36h

< 1 min

Foto : URA

Mnogo smo puta ponovili da na Sinjajevini dok je Vlade premijera Dritana Abazovića neće biti nikakvog vojnog poligona, mnogu puta smo i demantovali optužbe i spinove u kojima se pokušavalo predstaviti kako Vlada planira vojni poligon na Sinjajevini, navodi se u saopštenju GP URA. Iz te stranke navode da na “na kraju sve te lažne optužbe i spinovi uvijek su sami od sebe završili neslavno taman kao i oni zasađeni borići Predraga Boškovića, a Sinjajevina je ostala netaknuta.

Bošković koji je Sinjajevini i bio namjenio vojni poligon ovoga puta pokušava da predstavi kako Vlada Nacrtom prostornog plana ga i dalje planira na drugom najvećem pašnjaku u Evropi. Bošković bi trebao da zna da Prostorni plan ne može planirati privremeni objekat, može ga tretirati otvorenim pitanjem kao i druga u državi o kojima odluku donose institucije i sve što se nalazi u Prostornom planu je upravo zaključak o tome da se otvara mogućnost druge lokacije. Tako da sve što je Vlada Dritana Abazovića uradila, a tiče se poligona za Vojsku Crne Gore je nalaženje nove lokacije.

URA je od samog starta bila protiv vojnog poligona na Sinjajevini i biće uvijek, ako opet nekome padne na pamet da na Sinjajevini formira vojni poligon bićemo ponovo među prvima koji će stati u odbranu prirodnog bisera Crne Gore”, navodi se u saopštenju te partije.

Izvor.antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content