Uprava za gazdovanje šumama: Napadnut čuvar šuma u Beranama

Radio Titograd

04.07.2024, 09:51h

2 min

Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

 

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima najoštrije je osudila fizički napad na čuvara šuma iz Područne jedinice Berane, koji se, kako su saopštili, dogodio sinoć, oko 22:30 časova, a koji predstavlja samo jedan od vidova nedoličnog i protivzakonitog ponašanja delikvenata i prestupnika u Beranama.

“Pet čuvara šuma je sinoć u kasnim časovima izašlo na teren sa troje vozila, kako bi provjerili dojave koje su imali o potencijalnoj bespravnoj sječi u Gazdinskoj jedinici Jelovica i spriječili eventualni nelegalni transport građe”, kazali su iz Uprave za gazdovanje šumama.

Kako navode, u sklopu ove akcije, jednog od čuvara šuma, S.P., prestupnici su počeli da prate sa putničkim vozilom marke golf, bjelopoljskih registarskih tablica i terenskim vozilom, marke džip.

“U jednom trenutku, u mjestu Lubnice, čuvar šuma S.P. je zaustavio svoje vozilo, nakon čega su pristigla i pomenuta vozila blokirajući mu dalje kretanje, iz kojih je izašlo više osoba koja su otvorila vrata od vozila čuvaru šuma S.P. i uputili mu ozbiljne verbalne prijetnje”, dodaju u saopštenju.

Kako dalje navode, nakon verbalnog napada, ove osobe su i fizički napale zaposlenog, udarajući ga u predjelu glave i tijela, pri čemu su mu nanijeli ozbiljne tjelesne povrede.

“Istovremeno, ove osobe su bejzbol palicama nastavili da udaraju i po njegovom vozilu, pri čemu je polomljeno prednje i zadnje vjetrobransko staklo, bočno staklo kao i zadnja svijetla i pričinjena značajna materijalna šteta”, kazali su iz Uprave za gazdovanje šumama.

Povrijeđeni S.P. je pozvao ostale kolege i sa njima otišao u policiju kako bi prijavili ovaj napad, nakon čega je u pratnji policije odvezen u Urgentni centar KBC Berane, kako bi mu se pružila neophodna medicinska pomoć.

“Poručujemo da nas ovakvim napadima neće zastrašiti niti zaustaviti u beskompromisnoj borbi protiv bespravnih sječa, niti odvratiti od još jačeg savjesnog i odgovornog djelovanja u ovoj oblasti”, zaključuju u saopštenju.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:25h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:20h

Skip to content