Uprava policije: Policijski službenici obišli škole iz preventivnih razloga, u cilju održavanja javnog reda i mira

Radio Titograd

19.02.2024, 18:49h

< 1 min

Radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti, a u odnosu na objave u više medija povodom obilazaka škola u Crnoj Gori od strane policijskih službenika, navodi u saopštenju Uprava policije.

Saopštenje prenosimo integralno:

Prethodnog dana je, između ostalog, i putem medija, najavljen štrajk prosvjetnih radnika u obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori.

S tim u vezi policijski službenici su danas, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, članu 18, gdje su propisani policijski poslovi, i između ostalog „zaštita i unapređenje bezbjednosti građana i Ustavom utvrđenih sloboda i prava“ i „prevencija svih oblika kriminaliteta i drugih nezakonitih postupanja“, izvršili obilazak škola, prvenstveno iz preventivnih razloga, obavljajući policijske poslove u skladu sa Zakonom, posebno u cilju održavanja javnog reda i mira, bezbjednosti učenika, kao i zbog mogućih neprijavljenih javnih okupljanja, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ovo je bio i biće jedini razlog prisustva policijskih službenika u obrazovnim ustanovama tokom trajanja štrajka, ističe se u saopštenju.

Dakle, obilazak je izvršen, između ostalog, i radi upoznavanja sa činjenicama u odnosu na vrijeme, mjesto, obim, tok i način održavanja štrajka i mogućih neprijavljenih javnih okupljanja sa stanovišta javnog reda i mira i bezbjednosti građana, a posebno učenika, navode iz Uprave policije.

Smjernice za naznačeno postupanje su u skladu sa Zakonom izdate usmenim putem od strane nadležnih organizacionih jedinica Uprave policije zaduženih za javni red i mir, rad policije u zajednici i policijsku prevenciju, kao i jedinice zadužene za suzbijanje maloljetničke delinkvencije.

U odnosu na navode da je, prilikom sprovođenja ovih aktivnosti, jedan policijski službenik u Rožajama fotodokumentovao zaposlene u jednoj školi obavještavamo Vas da se u ovom slučaju radi na utvrđivanju činjenica, posebno u kontekstu naprijed navedenih okolnosti postupanja policijskih službenika, zaključuju u saopštenju iz Uprave policije.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 11:49h

Titogradske vijesti, top1

14.04.2024. u 10:56h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 10:38h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 09:57h

Titogradske vijesti, top1

14.04.2024. u 09:53h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 07:57h

Skip to content