Uprava policije: Hapštenje Katnića i Lazovića, operacija “Alfa”, rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije SDT sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno SPO

Radio Titograd

14.04.2024, 14:40h

< 1 min

Uprava policije je jutros, po nalogu i u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišila slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, saopštili su iz UP.

Naime, predmet radnog naziva “Alfa” je rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem.

Lice M.K. je bivši glavni specijalni tužilac, dok je Z.L. bivši pomoćnik direktora Uprave policije.

Današnja realizacija pomenutog predmeta je samo nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

U toku su pretresi prostorija koje ova lica koriste, na nekoliko lokacija u Crnoj Gori. Tokom današnjeg dana biće privedeni postupajućem specijalnom državnom tužiocu, navodi se u saopštenju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content