UP: Uhapšen službenik UIKS-a, zatečen sa službenim pištoljem ispred kazina u Tivtu

Radio Titograd

15.10.2023, 16:02h

< 1 min

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, postupajući po prijavi da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više osoba i da posjeduju oružje, uhapsili M.R. (33), službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, saopštila je Uprava policije.

“Naime, sinoć pola sata nakon ponoći policiji je prijavljeno da se ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi više lica i da su naoružani.

Pripadnici tivatske policije su odmah izašli na lice mjesta, a prijavljene osobe su zatečene ispred kazina „Salon Prive“. Policija je legitimisala osam lica, od kojih se njih pet predstavilo kao službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Pregledom lica, kod M.R. je pronađen pištolj sa okvirom i devet komada municije, kao i službena legitimacija UIKS-a. Isti se izjasnio da je riječ o službenom pištolju koji mu je dat na lično zaduženje, te da se ne nalazi na dužnosti”, piše u saopštenju policije.

Sva zatečena lica su pozvana da pristupe u službene prostorije radi prikupljanja obavještenja.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se M.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službeno vozilo, koje je M.R. takođe imao na zaduženju, nije oduzeto već je po nalogu tužioca trasportovano na službeni parking Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Nakon privoda nadležnom državnom tužiocu M.R. je pušten da se brani sa slobode.

Pripadnici policije preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju eventualnog procesuiranja i drugih lica, kao i na utvrđivanju eventualnog postojanja nekog drugog krivično djela ili prekršaja, a u koordinaciji sa postupajućim tužiocem”, navodi se u saopštenju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content