UP: Po međunarodnim potjernicama uhapšene tri osobe

Radio Titograd

19.02.2024, 11:53h

< 1 min

Foto:UP

Službenici Uprave policije su tokom vikenda uhapsili tri međunarodno tražene osobe koje potražuju Republika Austrija, Savezna Republika Njemačka i Republika Srbija.

“Crnogorska policija uhapsila je  Z.D. (50) državljanina Republike Srbije, a po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Beč. On se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog krivičnog djela distribucija opojnih droga. Po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Visbaden slobode je lišen državljanin Republike Albanije, E.A. (22). On se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred nadležnim organima Savezne Republike Njemačke zbog krivičnih djela teška krađa, krađa i oštećenje imovine”, navodi se u saopštenju Urave policije.

Z.T. (49) državljanin Bosne i Hercegovine je uhapšen po naredbi Specijalnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu, u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku pred nadležnim organima Republike Srbije zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksploziva.

“Svim gore navedenim osoboama je od strane Sudija za istrage Višeg suda određen ekstradicioni pritvor. Upotrebom servisa koji su povezani sa Interpolovom bazom podataka, za lica koja se potražuju na međunarodnom nivou, kako na graničnim prelazima tako i na teritoriji države, službenici Uprave policije su izvršili kontrole lica u realnom vremenu kroz baze traženih lica koje su rezultirale lišenjem slobode gore navedenih lica koja potražuju pravosudni organi Savezne Republike Njemačke, Republike Srbije i Republike Austrije, u veoma kratkom vremenskom periodu”, saopšteno je iz policije.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content