UP: Dva maloljetnika ispisala grafite na prostorije NVO „Juventas“

Radio Titograd

29.07.2022, 12:08h

< 1 min

Foto:UP

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući proaktivne radnje iz svoje nadležnosti, idetifikovali dva maloljetnika koja su 23. jula na prostorijama NVO „Juventas“ ispisala grafite.

– Policija je postupala po prijavi J.Č. programske direktorice NVO „Juventas“ koju je podnijela 23. jula, a u kojoj je navela da su na njihovim prostorijama u ulici Vučedolskoj ispisana dva grafita prijetećeg i uvrjedljivog sadržaja sa određenim simbolima. Podgorička policija je odmah izuzela video zapise i izvršila uviđaj na licu mjesta, a daljim sprovedenim radnjama utvrđeno je da su na klupi u užem centru grada ispisani grafiti istom bojom- rečeno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je policijske službenike uputio na nadležnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je nakon upoznavanja sa događajem dao nalog da se preduzmu radnje na identifikaciji lica.

– Policija je došla do sumnje da su navedene grafite ispisali maloljetni M.T. (16) i V.B. (15), od kojih su u prisustvu roditelja prikupljena obavještenja na navedene okolnosti. Spisi predmeta su upućeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na ocjenu i mišljenje- navode iz policije.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 15:00h

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 14:50h

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 13:12h

Skip to content