Unaprijediti prava Bošnjaka i spriječiti odliv stanovništva

Radio Titograd

11.05.2023, 08:54h

< 1 min

Foto:RTCG

Položaj Bošnjaka u Crnoj Gori treba unaprijediti kako bi se spriječio odliv stanovništva, kazao je predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić.

Istakao je da se u Crnoj Gori kaže da se osjeća kao svoj na svome, ali da se prava Bošnjaka moraju unapređivati.

“Prava Bošnjaka su decenijama bila na margini. Prije svega ključna je zastupljenost u institucijama, ekonomski razvoj tih djelova u kojima žive Bođšnjaci i zato imamo odliv stanovništva. Ja vjerujem da ćemo svi naći način da se ta prava unaprijede i da ono što je srazmjerna zastupljenost i ekonomski poožaj i sve ostalo rješava na adekvatan način, ne ni na čiju štetu i mimo onoga što neko zaslužuje po svojim referencama, već po onome što je realno stanje”, rekao je Mustafić.

On je gostovao u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” povodom Dana bošnjačke zastave. Kazao je da će danas u svim opštinama gdje Bošnjaci čine više od pet odsto stanovništva, biti istaknute bošnjačke zastave.

“A centralno izlaganje zastave biće upriličeno u Bijelom Polju u 12 sati”, kazao je Mustafić.

On je objasnio da bošnjačka zastava predstavlja opštenarodni simbol koji Bošnjake ne vezuje ni za jednu državu, već nosi poruku jedinstva, sloge i opšteprihvaćenosti.

“Ako se ičim Crna Gora može podičiti to je očuvani multietnički sklad u teškim vremenima i to je jedan od najvećih prtčkaga koji će Crma Gora unijeti u EU, ja se nadam uskoro”, kazao je Mustafić.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content