Umjesto u Strazbur, EU poslanici zalutali u Diznilend

Radio Titograd

18.10.2023, 07:10h

2 min

Foto:Pixabay

Brzi voz koji je prevozio nekoliko stotina poslanika i zvaničnika Evropskog parlamenta pogrešno je skrenuo na putu ka Strazburu i završio u zabavnom parku Diznilend u blizini Pariza.

Poslanici Evropske unije koji su putovali specijalnim vozom od Brisela do Strazbura imali su neočekivani pogled na Magične planine, kada su slučajno posjetili Diznilend.

Na iznenađenje velikog broja poslanika, ovaj slučajni susret sa Diznilendom izazvao je malo veselja. Inače Strazbur je zvanično sjedište Evropskog parlamenta, iako se veliki dio posla obavlja u Briselu.

„'Gdje magija oživljava’ – da li će Diznijev slogan uskoro biti slogan Evropskog parlamenta?“, jedan je od tvitova službenika za štampu parlamenta, Emanuela Fulona, koji se našao u vozu.

Svakog mjeseca EP iznajmljuje dva voza za plenarnu sjednicu u Strazburu, u istočnoj Francuskoj, kako bi izbjegao veliku kolonu vozila između dva grada, gdje je rastojanje 480 kilometara.

Poslije polaska sa stanice Midi u Briselu, voz je stigao na stanicu „Šarl de Gol“ u Parizu i uputio se ka Marne la Vale Šez, gdje se nalazi Diznilend, što je izazvalo kašnjenje od 45 minuta.

„Tim Diznilenda“, napisala je holandska poslanica u Evropskom parlamentu Samira Rafaela na fotografiji koju je postavila na Tviteru, prikazujući je u restoranu voza sa svojim kolegom evropskim poslanikom Mohamedom Čahimom, koji je izgledao kao da pije limunadu.

“Nijesmo mogli da izađemo, nažalost”, rekao je zvaničnik EU, koji je dodao da je mogao da vidi vrh rolerkostera.

Jedan od putnika je rekao da nijesu ni primijetili da su u zemlji Mikija Mausa.

U aprilu, visoki socijalistički poslanik Pedro Silva Pereira rekao je na sastanku iza zatvorenih vrata da postoji nedostatak sjedišta u vozovima za Strazbur i upitao je da li parlament može da iznajmi još vozova.

Kristof Hansen, poslanik Evropske narodne partije koji se bavi administrativnim pitanjima, rekao je na istom sastanku da nema dovoljno vozova na raspolaganju.

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content