Umjesto čuvara, kamere oko novog predsjednika Meksika

Radio Titograd

05.07.2018, 00:00h

< 1 min

Novi predsjednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador otišao je na jedan od najvažnijih sastanaka u običnom automobilu, spuštenih prozora i bez vidljivih bezbjednosnih obilježja, označivši tako početak novog opuštenog stila liderstva, zbog kojeg su neki zabrinuti za bezbjednost predsjednika u toj nasiljem opterećenoj zemlji.

Umjesto policijske pratnje, oko pet kamermana na motociklima okružilo je vozilo meksičkog predsjednika na njegovom putu na sastanak sa odlazećim predsjednikom Enrikeom Penjom Nijetom u Nacionalnoj palati u srcu Meksika.

Enrike Penja Nijeta (levo) i Andres Manuel Lopes Obrador (desno) na sastanku u Nacionalnoj palati

Enrike Penja Nijeta (levo) i Andres Manuel Lopes Obrador (desno) na sastanku u Nacionalnoj palati

Jedan televizijski novinar na motociklu čak je uspio da uradi kratak intervju sa Obradorom kroz otvoreni prozor na vratima predsjednikovog automobila.

„Narod će me zaštititi“, rekao je novi predsednik novinarima, upitan da prokomentariše nedostatak bezbjednosnih mjera.

Andres Manuel Lopes Obrador je novinarima predložio da mu „čuvaju leđa“, ali se u šali požalio da su ga nekoliko puta „dokačili“ kamerama.

„Nemojte me smrskati“, zamolio je predsjednik novinare.

Lopes Obrador sastao se s Penjom Nijetom kako bi razgovarali o njegovom stupanju na dužnost 1. decembra, a u nadi da će osigurati mirnu tranziciju vlasti, nakon žustre i polarizujuće kampanje

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 21:15h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 19:17h

Titogradske vijesti, top2

30.03.2023. u 18:53h

Skip to content