Ukrajinski obavještajac: Pokušavamo da ubijemo Putina i on to zna

Radio Titograd

26.05.2023, 06:28h

< 1 min

Foto:EPA

Zamenik načelnika ukrajinskih vojnih obavještajaca Vadim Skibitski izjavio je da njihovi agenti aktivno pokušavaju da ubiju Vladimira Putina i da je ruski predsjednik toga i te kako svjestan.

„Putin vidi da smo mu sve bliže, ali se plaši i da će ga ubiti njegov narod. Mnogi ljudi u Rusiji i dalje podržavaju ovu ‘specijalnu operaciju’, ali zahvaljujući društvenim mrežama znamo da su Rusi uplašeni jer je mnogo njihovih sunarodnika poginulo“, rekao je Skibitski za njemački Velt, prenosi Index.

Skibitski tvrdi da ukrajinski agentri pokušavaju da likvidiraju i vlasnika grupe Vagner Jevgenija Prigožina, čiji su plaćenici optuženi za brojne ratne zločine.

„Naš prioritet je eliminacija komandanta jedinice koji naređuje svojim ljudima da napadnu. Pokušavamo da ubijemo Prigožina, ali je Putin na vrhu naše liste za odstrijel. On je broj jedan jer koordinira i odlučuje šta će se dogoditi“, kazao je Skibitski.

Upitan hoće li se propagandisti, oligarsi i civili takođe smatrati legitimnim metama, Skibitski je odgovorio potvrdno.

„Mi smo u ratu i to su naši neprijatelji. Ako važna osoba proizvodi i finansira oružje za Rusiju, eliminacija te osobe spasila bi živote mnogih civila. Prema međunarodnim konvencijama, oni su legitimni cilj“, poručio je Skibitski.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:44h

Skip to content