Ukrajinska vojska: Rusija poslala devet dronova na Ukrajinu, svi su uništeni; Duda: Poljska će braniti Litvaniju ako je Rusija napadne

Radio Titograd

16.04.2024, 07:42h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su oružane snage te zemlje porazile ukrajinske kod sela Rabotina kod Hersona u Zaporoškoj oblasti. Ukrajinske vlasti navode da su u napadu na selo kod Harkova poginule dvije osobe. Poljski predsjednik Andžej Duda poručio je da će ta zemlja braniti Litvaniju u slučaju ruskog napada.

Ukrajinska vojska: Rusija poslala devet dronova na Ukrajinu, svi su uništeni

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su svih devet dronova koji su učestvovali u ruskom napadu na nekoliko oblasti, saopštile su vojne vlasti na Telegramu, prenosi Rojters.

Dronovi su uništeni u nekoliko istočnih i južnih regiona, dodaje se u saopštenju.

Nastavljeni napadi dronovima sa obje strane

Rat u Ukrajini ušao je u 783. dan. Nastavljeni su napadi dronovima sa obje strane.

Dvije osobe su poginule u napadu ruskih snaga na obrazovnu ustanovu u selu Lukijanci u Harkovskoj oblasti, nedaleko od granice sa Rusijom, rekao je načelnik te oblasti Oleg Sinegubov.

U napadu dronom na mjesto Gorlovka u Donjeckoj oblasti, koja je pod kontrolom ruskih snaga, poginuo je muškarac, saopštio je gradonačelnik tog mjesta Ivan Prihodko.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su oružane snage te zemlje porazile ukrajinske kod sela Rabotina kod Hersona u Zaporoškoj oblasti.

“Poljska vojska bi branila Litvaniju, ne mogu da zamislim drugu opciju”, poručio je predsjednik Poljske Andžej Duda u intervjuu za litvanske medije.

SAD su uvele sankcije za 12 pravnih i 10 fizičkih lica zbog, kako su naveli američki zvaničnici, podrške ratu Rusije protiv Ukrajine, saopšteno je iz američkog ministarstva finansija.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content