Uhapšene tri osobe zbog pokušaja ubistva na Cetinju

Radio Titograd

10.12.2023, 08:42h

2 min

Foto:Radiotitograd.me

Policija je uhapsila Blaža Pejovića (34), Vukana Vujačića (28) i Vlada Vulićevića (28), osumjičene za pokušaj ubistva na Cetinju 13. septembra ove godine.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar”, uz snažnu podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene, su u ranim jutarnjim satima izvršili pretresanje objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica na sedam lokacija na teritoriji Cetinja.

Planirana i sinhronizovana akcija rezultirala je lišenjem slobode tri lica i podnošenjem krivičnih prijava protiv tri lica.
Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti „Centar” su, na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa FC Danilovgrad, a u koordinaciji sa Višim postupajućim državnim tužiocem u Podgorici tokom sveobuhvatne policijsko – tužilačke istrage rasvijetlili teško krivično djelo, nakon čega je jutros uslijedilo hapšenje članova kriminalnih grupa.

Akcija je uslijedila na realizaciji lišenja slobode osumnjičenih lica i rasvjetljavanje krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 13. septembra 2023. godine, postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći pod vozilo „Tojota Rav 4“, vlasništvo lica G.S. sa Cetinja.

Osnovano se sumnja, kako je krivičnom prijavom predstavljeno Višem državnom tužiocu, da su lica B.P. (1989), V.V. (1995) i V.V (1995) izvršili KD iz člana 143 KZ CG u vezi clana 20 KZ CG – ubistvo u pokušaju u sticanju sa KD i člana 403 stav 2 KZ CG – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sva tri osumnjičena lica će uz krivične prijave biti sprovedeni na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici.

Dva osumnjičena se u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedno lice visokorangirani član kriminalne grupe.
Uprava policije će kao pouzdan partner u sistemu bezbjednosti shodno postavljenim prioritetima nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica u cilju stvaranja povoljnog bezbjedonosnog ambijenta za građane.
TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content