Uhapšena Podgoričanka, osumnjičena da je primoravala brata na prosjačenje

Radio Titograd

18.05.2023, 13:51h

< 1 min

Foto:CDM

Crnogorska policija uhapsila je N.B. (20) iz Podgorice zbog sumnje da je primoravala brata na prosjačenje u Baru.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su, postupajući na osnovu više prijava da je jedan dječak star 12 godina u više navrata fizički napadao djecu na području Bara, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te u prisustvu majke i službenika Centra za socijalni rad prikupili obavještenja na okolnosti navedenih prijava. Policija je došla do sumnje da je ovaj dječak žrtva trgovine ljudima, te su u odnosu na to preduzete dodatne mjere i radnje iz nadležnosti policije, u odnosu na šta je lišena slobode njegova sestra N.B. (20) iz Podgorice zbog sumnje da izvršila krivično djelo trgovina ljudima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Ona je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo počinila tako što je zloupotrebom povjerenja i korišćenjem teških prilika “primoravala oštećenog dječaka na prosjačenje na teritoriji Bara”.

“Oštećeni dječak je prikupljeni novac predavao, a ukoliko prikupljena suma ne bi zadovoljavala predviđeni dnevni iznos on bi bio fizički zlostavljan. Dječak je zbrinut od strane službenika Centra za socijalni rad”, istakli su iz Uprave policije.

Policija je, kako dodaju, u odnosu na prijave podnijete protiv dječaka, obzirom da je on krivično neodgovoran zbog uzrasta, protiv njegove majke L.B. (42) iz Kosova podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 37. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje.

“U odnosu na radnje dječaka biće preduzete aktivnosti iz nadležnosti Centra za socijalni rad u skladu sa zakonom”, kazali su iz UP.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:43h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:38h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 07:50h

Skip to content