Uhapšen urbanističko građevinski inspektor i podnijeta krivična prijava protiv još šest osoba

Radio Titograd

01.06.2024, 13:24h

2 min

Foto:Radiotitograd.me

 

Podgorička policija uhapsila je urbanističko građevinskog inspektora V.R. (55) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Podnijeta je i krivična prijava protiv šest osoba – R.K. (43), D.K. (72), V.D. (51), R.K. (38), H.Lj. (64) i S.K. (45), zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

“Urbanističko građevinski inspektor V.R. je, kako se sumnja, u periodu od januara do aprila tekuće godine, ovim osobama omogućio da obave značajne radove na objektu, propuštajući više službenih radnji koje je bio obavezan da izvrši,  te je tako počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret”, navode iz policije.

Šest osoba protiv kojih je podnijeta krivična prijava se na teret stavlja krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje jer su bez dozvole državnih organa vršili radove na objektu, a legitimisali su se pred nadležnim organima kao vlasnici djelova objekta ili investitori.

“Nadalje, terete se i za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, jer su se lažno predstavili kao vlasnici djelova objekta, pri čemu je R.K. (43) u aprilu 2024. godine, nastavio radove i nakon postavljanja table o zabrani radova, čime je počinio i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata”, kažu u policiji.

Policijski službenici su u postupku do podnošenja krivične prijave došli do sumnje da su prijavljeni počinili krivična djela tako što su angažovali jedan privredni subjekat, za snimanja objekta, i pri tom se legitimišući kao vlasnici djelova objekta iako za to nemaju nikakav zakonski osnov, pa su se pred nadležnim organima legitimisali kao stvarni vlasnici.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti intezivne aktivnosti na suzbijaju nezakonitosti u svim oblastima nadležnosti, sa posebnim fokusom na korupciju u državnim organima i organima javne i lokalne samouprave, te preduzeti aktivnosti na identifikaciji lica koja vrše građevinske radnje suprotno zakonskim propisima”, zaključuju u policiji.

 

 

Izvor:CDM

 

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

18:49h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 18:22h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 17:00h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:34h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 14:00h

Skip to content