Uhapšen osumnjičeni koji je pucao u državljanina Crne Gore u Skadarliji, pokušao da pobjegne u Hrvatsku

Radio Titograd

14.12.2023, 10:16h

< 1 min

Foto:Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije PU za grad Beograd, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su G. Đ. (31), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. G.Đ. se sumnjiči da je 3. decembra, u jednom ugostiteljskom objektu u Skadarskoj ulici u Beogradu, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u Dalibora K. (43) iz Crne Gore i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život.

 

Policija je osumnjičenog uhapsila prilikom ilegalnog prelaska državne granice između Srbije i Hrvatske.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Kako navode srbijanski mediji, Dalibor K. iz Crne Gore je radio kao radnik obezbjeđenja u kafani u Skadarliji , gdje ga je jedan gost upucao u stomak i ruku, nalazi se u stabilnom stanju u Urgentnom centru.

Napadača su kamere unutra lokala snimile, a u međuvremenu su saslušani svjedoci.

“On je sjedio sa još nekoliko muškaraca za stolom. Bili su najglasniji u kafani, bahati, “maltretirali” su muziku, konobare, ponašali su se kao da su gazde. Tražili su da im se donese još jedna tura i vikali su na muzičare, htjeli su da naruče pjesmu iako je rečeno da se restoran zatvara. Konobar im je donio račun, a taj koji je pucao je tada podivljao što mu ovaj nije doneo piće, mlatio je računom i vikao da neće da plati. Momci iz obezbjeđenja su mu prišli da ga smire, a ovaj je tada izvukao pištolj i pucao”, navodi sagovornik Telegrafa.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content