Ubrzani razvoj Podgorice- jačanje investicionih potencijala

Radio Titograd

18.12.2023, 10:32h

< 1 min

Treći Podgorički investicioni forum (Third Podgorica Investment Forum) biće održan danas u Hotelu Hilton sa početkom u 16.00h. Forum će otvoriti ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine u Vladi Crne Gore Janko Odović, a u ime domaćina obratiće se gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

“Ovaj važan događaj, tradicionalno u decembru okuplja veliki broj domaćih i inostranih učesnika koji u fokus dijaloga stavljaju investicione potencijale Podgorice i Crne Gore”, saopšteno je iz PG biroa.

Danas će u okviru dva panela biti riječi o održivom investicionom okruženju i potencijalima grada i države, a panelisti su izuzetni stručnjaci i poznavaoci oblasti koja je pokretač razvoja ekonomske aktivnosti svakog društva među kojima: Nicolas Marquier, regionalni menadžer za Zapadni Balkan (Međunarodna finansijska korporacija- IFC),  Emmanuel Koenig  (PwC), Mladen Grgić, savjetnik za ekonomska pitanja u kabinetu Predsjednika Crne Gore, Nik Đeljošaj,  potpredsjednik za ekonomska pitanja i ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore, Filip Radulović , ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore, Remon Zakaria šef EBRD-a u Crnoj Gori, Milena Lipovina Božović, profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Moderatori panela biće Šućo Orahovac sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i investicije Glavnog grada i Nina Perunović  samostalna savjetnica u kabinetu gradonačelnice Podgorice.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content