UBNOR i antifašisti Nikšića: Obilježili smo svijetli datum slobodarskog grada

Radio Titograd

18.09.2022, 14:13h

< 1 min

– Povodom 18. septembra, Dana oslobođenja Nikšića, UBNOR i antifašisti Nikšića organizovali su svečano obilježavanje ovog svijetlog datuma jednog slobodarskog grada kakav je Nikšić, jer oni koji su najviše pozvani da to urade ovaj dan obilježavaju samo kao Dan opštine Nikšić – saopštili su UBNOR i antifašisti Nikšića.

Kako kažu, brojni Nikšićani nijesu zaboravili da je ovo Dan oslobođenja od fašizma i to su potvrdili masovnim dolaskom kod spomenika strijeljanim rodoljubima pod Trebjesom.

“Manifestacija je počela polaganjem cvijeća i intoniranjem himne Crne Gore, a otvorio ju je predsjednik UBNOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Bato Mirjačić.

O ovom značajnom datumu i Nikšiću govorio je mr Ivan Tepavčević , dok su stihove poznatog nikšićkog kantautora Marinka Pavićevića o heroju Ljubu Čupiću i heroini Joki Baletić recitovale Lucija Perović i Anastasija Šurbatović.

Lucija Perović pročitala je i oproštajno pismo roditeljima revolucionara Ratka Žarića napisano u zatvoru neposredno pred strijeljanje.

Program je vodio glumac Miro Nikolić koji je recitovao i pjesmu Mirka Banjevića “Majka na Bitovnji” posvećenu majci Mari Radulović čija su sva četiri sina poginula u NOB-u. Na kraju manifestacije napravljena je zajednička fotografija kod spomenika”, piše u saopštenju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 19:07h

Skip to content