U Holandiji četiri osobe uhapšene zbog prijetnje belgijskom ministru pravde

Radio Titograd

25.09.2022, 19:54h

< 1 min

Foto:UP

U Holandiji su uhapšene četiri osobe osumnjičene da imaju veze sa prijetnjama upućenim belgijskom ministru pravde Vinsentu van Kikenbornu, saopštili su izvori bliski belgijskim pravosudnim organima.

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je u subotu da je ministar stavljen pod pojačan policijski nadzor i da su tri osumnjičene osobe uhapšene u Holandiji.

Holandsko tužilaštvo je navelo da je riječ o trojici muškaraca starosti 20, 29 i 48 godina, holandske nacionalnosti.

Zatražen je njihov transfer u Belgiju.

Četvrta osoba uhapšena u Holandiji je takođe muškarac, dodali su izvori bliski belgijskim pravosudnim organima, ne navodeći druge detalje.

Ti izvori su Frans presu rekli da je pronađeno automatsko oružje u vozilu uočenom u blizini kuće ministra u predgrađu Brisela.

Flamanska radio-televizija VRT pomenula je pokušaj otmice ministra i da prijetnje potiču iz svijeta šverca droge i organizovanog kriminala, ali tu informaciju nisu potvrdili pravosudni izvori.

Drugi flamanski mediji prenijeli su da su u vozilu pored kuće ministra pronađeni kalašnjikovi i boce napunjene benzinom.

Ministar je na društvenim mrežama naveo da je riješen da nastavi borbu protiv organizovanog kriminala. „Nikada se nećemo povinovati nasilju“, dodao je Van Kikenborn.

Tužilaštvo je navelo da je protekle nedjelje obaviješteno o mogućoj prijetnji ministru pravde i slučaj predalo istražnom sudiji koji je potom rekao da takvu prijetnju treba ozbiljno shvatiti. Ministar je odmah stavljen pod pojačan policijski nadzor.

Drugi detalji o prijetnjama i istrazi nisu saopšteni.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:58h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:21h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:10h

Skip to content