U Herceg Novom pljuskovi, poplavljene ulice, gradilišta…

Radio Titograd

24.02.2024, 22:25h

< 1 min

Narandžasti  meteo alarm u Herceg Novom danas je značio jak jugo, neprekidnu kišu, povremene jake pljuskove i očekivano plavljenje saobraćajnica i naselja.

Prema podacima Hidrometeorološke stanice u Igalu do 19h palo je 93 l kiše po metru kvadratnom. Prosječna temperatura je bila 14 stepeni, a najviša je išla do 15. Vlažnost vazduha je 94, pritisak vazduha 1009 milibara. Duvao je istočni vjetar  5 do 10m/s, a najjačiji zabilježeni udar bio je 82km na čas.

Služba zaštite i spašavanja  imala je danas nekoliko poziva.

“U dva navrata gorjeli su dimnjaci na stambenim objektima u naselju Gomila.  Poplava je bila u Bijeloj zgrade preko puta nekadašnjeg Brodogradilšta, bio je i požar u Ðenovicima gdje je gorio tep ormar u stambenom objektu”, rekao je za Novski portal komandir Zlatko Ćirović.
 

 

 

Svuda gdje su gradilišta došlo je rasipanja građevinskog materijala i mulja, a nanosi su onda stizali do skala, puteva, potoka, pa u more. Zato je i Topaljski zaliv zažutio.

Ulice duž čitave hercegnovske rivijere su pod vodom, a na nekim mjestima pretvorene u potoke. Takav je bio Mojdeški put, Prizrenska u Igalu ili glavna ulica uz more u Kumboru.

U blizini hotela kompanije Carine put je bio potpuno poplavljen pred veče. Na ovakvim i brojnim drugim mjestima nemoguće je da pješaci prođu suvi, a za vozače je rizično biti za volanom.

Izvor: Novski portal

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content