U fabrici Javorak uništeno preko dvije tone droge

Radio Titograd

19.09.2022, 15:09h

2 min

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić prisustvovao je danas u nikšićkoj fabrici „Javorak“ uništavanju preko dvije tone trajno oduzetih narkotika i tom prilikom poručio da današnja akcija najbolje govori o posvećenosti MUP-a i drugih nadležnih institucija borbi protiv trgovine drogom.

Svakako, kako je saopštio, rezultat je i dobre koordinacije među institucijama koje su zadužene za sprovođenje aktivnosti potrebnih za preuzimanje i uništenje navedene količine droge – Uprave za katastar i državnu imovinu, Ministarstva unutrašnjih poslova/Uprave policije, Ministarstva zdravlja, Agencije za zaštitu životne sredine i Višeg suda u Podgorici.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Adžić je istakao da Crna Gora u kontinuitetu bilježi rezultate kada je u pitanju borba protiv krijumčarenja narkotika i ti napori su prepoznati od naših međunarodnih partnera.

“Pokazujemo da smo kredibilan partner kojem se vjeruje, imamo ojačanu policijsku saradnju sa državama regiona i EU, a u narednom periodu pred nama je još izazova, koje ćemo, uvjeren sam, uspješno prevazilaziti”, poručio je ministar.

Izvor: Vlada Crne Gore

 

Uništavanje trajno oduzetih narkotika jedna je od značajnih aktivnosti kada je u pitanju borba protiv ovog kriminaliteta, a obaveza je ne samo MUP-a već i države da u kontinuitetu jača mehanizme koji će smanjiti rizike od zloupotrebe droge, navode iz ovog resora.

Današnjem uništavanju droge prisustvovali su i ministar bez portfelja Zoran Miljanić, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić, državni sekretar MUP-a Mersudin Gredić, v.d.generalnog direktora za zaštitu i spašavanje MUP-a Miodrag Bešović i v.d.generalnog direktora za bezbjednosno – nadzorne poslove MUP-a Zoran Kujović.

Aktivnost su obezbjeđivali pripadnici posebne jedinice policije i krimi-tehnike Centra bezbjednosti Podgorica.

Snimke i fotografije možete pogledati ovdje. 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 23:54h

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 23:37h

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 22:34h

Sport, top1

29.09.2022. u 22:25h

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 22:12h

Skip to content