Tunel Klisura pušten u probni rad; Radulović: Ispitaćemo odgovornost izvođača za kašnjenje radova

Radio Titograd

18.03.2024, 16:53h

2 min

Foto : Media Biro

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sa ministrima Filipom Radulovićem, Vladimirom Martinovićem i direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem danas je svečano otvorio put Jezerine – Lubnice i tunel “Klisura” koji je danas pušten u probni rad.

Nakon problema na izgradnji puta Lubnice-Jezerine, koji su bili izraženi u prethodnom periodu, svi građevinski i asfalterski radovi na otvorenoj trasi i u tunelu Klisura kroz Bjelasicu su završeni.

“Veliko nam je zadovoljstvo da ovaj jedan dugoiščekivani projekat puštamo u probni rad. Lokalni pristupni putevi nisu na zavidnom nivou, ali radićemo i na tome u narednim mjesecima, ali je najbitnije da se put od Berana i vasojevićkog kraja prema Podgorici skratio za nekih 30 do 40 minuta. Ovo je jedan u nizu projekata kojim se sjever povezuje sa ostatkom Crne Gore. Infrastrukturno povezivanje Crne Gore je prioritet ove Vlade i samim tim će se otvarati nova radna mjesta, nove ekonomske mogućnosti, podizaće se standard naših građana,” kazao je Spajić.

 

 

Spajić je čestitao svim uključenim stranama u ovom projektu, ministrima, direktoru Uprave za saobraćaj, predsjednicima Opština i predstavnicima EBRD-a.

Riječima zahvalnosti priključio se i ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović, ali se osvrnuo i na značajno kašnjenje završetka radova.

“Moram da se zahvalim mještanima ovog područja zbog strpljenja i moram reći da nikada nije bila realna priča da će ovaj tunel biti otvoren do kraja prošle godine. Ispitaćemo odgovornost izvođača, to što su radovi mnogo skuplji i što su trajali mnogo duže nije prihvatljivo za ovu Vladu. Rokovi moraju da se ispoštuju kad se potpišu sa državom,” istakao je Radulović.

Podsjetimo, osnovni Ugovor sa izvođačem radova (Euro-asfalt d.o.o) potpisan je na iznos od 34.694.804,35 €.

Prisutnima se povodom zvaničnog puštanja u rad tunela Klisura obratio i Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

“Kao što smo i najavili, u fokusu 44. Vlade biće razvoj sjevera i to pokazujemo konkretnim djelima, konkretnim primjerima. Vidjeli smo da su već opredijeljena sredstva za nastavak druge dionice autoputa. Stavljanje u probni rad ovog dugoočekivanog tunela je dokaz da je ova Vlada maksimalno posvećena da se konačno nađe balans između sjevera i juga. Mi ćemo do kraja istrajati u tome,” kazao je Martinović.

Dodao je da Vladu u narednom periodu čeka mnogo infrastrukturnih projekata, kako kaže, na zadovoljstvo cijele Crne Gore.

Izvor: Media Biro

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

12.04.2024. u 08:20h

12.04.2024. u 08:20h

Skip to content