Trokaz: Rad Vlade u prvih sto dana impresivan

Radio Titograd

20.02.2024, 10:19h

2 min

Foto:Gov.me

 

Rad Vlade u prvih sto dana je impresivan. Crna Gora isporučuje rezultate i kao takva uzor je svima u regionu i šire, poručio je specijalni izaslanik Francuske za Zapadni Balkan Rene Trokaz koji se danas sastao sa premijerom Milojkom Spajićem.

Na sastanku je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Francuske na najvišem nivou, te da će se dinamičan politički dijalog odraziti na uspješniju ekonomsku saradnju. Na tom planu, kako je ocijenjeno, snažan doprinos daće i potpisivanje međudržavnog sporazuma koji je dogovoren tokom susreta premijera Spajića sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić upoznao je specijalnog izaslanika Trokaza sa aktivnostima na planu evropske integracije i ocijenio da bi ukoliko nastavi ovom dinamikom, Vlada mogla da računa na zatvaranje značajnog broja poglavlja do kraja godine.

“Članstvo u Evropskoj uniji vidimo prije svega kao priliku za duboku ekonomsku integraciju koja će donijeti veće šanse našoj privredi, ali i podržati ambicije Vlade za unaprjeđenjem standarda svih građana. Dosljedno sprovodimo program. Ni milimetar ne odstupamo od onoga što smo obećali našim građanima i našim partnerima u Evropskoj uniji”, poručio je premijer.

“Vidimo ozbiljne pomake u Crnoj Gori. Popis je, između ostalog, sproveden briljantno. To je model političke kulture koji treba njegovati na ovim prostorima”, istakao je Trokaz.

On je ukazao na potrebu bolje saobraćajne povezanosti među zemljama u regionu i istakao da je uloga Crne Gore veoma važna na planu očuvanja stabilnosti i daljeg prosperiteta zemalja Zapadnog Balkana.

“Francuska u Crnoj Gori vidi snažnu polugu za evropsku perspektivu svih zemlja u okruženju”, poručio je Trokaz.

Na sastanku je bilo riječi o realizaciji infrastrukturnih projekata, a na tom planu, ocijenio je premijer Spajić – 2025. godina biće najvažnija godina za Crnu Goru.

“U 2025. godini očekujemo veliki infrastrukturni zamajac u Crnoj Gori, posebno kada je riječ o saobraćajnoj infrastrukturi”, poručio je on.

Sagovornici su ocijenili da postoji prostor za intenziviranje saradnje Crne Gore i Francuske u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u domenu saobraćaja, infrastrukture i turizma.
Sastanku je prisustvovala ambasadorka Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 07:31h

Titogradske vijesti, top2,

06:39h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 05:30h

Titogradske vijesti, top1

15.04.2024. u 05:20h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 21:08h

Skip to content