Treći dan potrage za dječakom bez uspjeha, sjutra nastavak ako dozvole vremenski uslovi

Radio Titograd

20.01.2023, 15:05h

2 min

Treći dan potrage za dječakom kojeg je prije četiri noći na šetalištu Pet Danica u Herceg Novom talas povukao u more nije dao rezultata, kazao je CdM-u načelnik Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja, Žarko Lukšić. Evropska agencija za zaštitu granica, Fronteks, uključila se sinoć u izviđanje i potragu, a danas su se pretraživale pećine, stijene, morsko dno, a uključen je bio i dron, koji je uz helikoter Vojske Crne Gore pretraživao zaliv.

“Potraga je obustavljena u 14 časova. Pogoršalo se vrijeme. Sjutra nastavljamo ako budu dozvoljavali vremenski uslovi”, istakao je za CdM Lukšić.

On je ranije za CdM kazao da je u potragu uključen i dron, koji uz helikoter Vojske Crne Gore pretraživao zaliv.

“Akcija pretage je počela u devet časova. Uključili smo ribarski čamac Direktorata za ribarstvo, novi čamac Hidrometeorološke službe, tu su ronici, Direktorat za zaštitu i spašavanje, dva skutera, čamac Mornarice Vojske Crne Gore, čamci privatne kompanije… Mi ćemo dronom pretraživati. Voda je čista i bistra. Nadamo se danas rezltatima s obzirom da je danas čisto, vedro, a sjutra opet pogoršanje vremena”, istakao je Lukšić.

Ranije danas, Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra kazao je CdM-u da je njihov tim oko devet časova zaronio da u skladu sa planom pregleda pećine i stijene u priobalnom dijelu.

“Danas će ekipe za pretragu biti pojačane timovima Hidrometereološkog zavoda i ribarske inspekcije koji će sa svojom opremom sondirati morsko dno i utvrđivati tačke koje će nasi ronioci pregledati”, kazao je Mijajlović.

Hercegnovski dio zaliva sinoć je nadlijetao helikopter Međunarodne organizacije Fronteks kako bi pokušali i u noćnim uslovima da nastave potragu za trinaestogodišnjim dječakom.

To je specijalizovani helikopter koji ima mogućnost za noćno osmatranje terena sa termovizijskim kamerama i drugim uređajima prilagođenim za ovu vrstu pretrage. .

Podsjećamo, dječaka je povukao morski talas u momentu kada je on pokušao da se fotografiše.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 11:04h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 11:01h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:31h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:25h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

28.03.2023. u 09:45h

Skip to content