Trajekt krenuo, otvoren tunel Vrmac

Radio Titograd

18.02.2023, 09:14h

2 min

Foto:RTCG

Saobraćaj na liniji Kamenari-Lepetane uspostavljrn je od devet časova jednim trajektom, javljaju novinari TVCG. Trajekt Kako prenose naši reporteri, gužve nema, jer građani uglavnom idu magistralom preko Kotora. Istovremeno u toku je bila i rekonstrukcija tunela Vrmac, ali će ipak tunel danas biti otvoren od devet sati, kako bi se spriječile gužve. Pomorski saobraćaj obustavio je od ponoći trajektnu liniju Kamenari Lepetane, nakon što su primili otkaz Ugovora koji su sa Vladom imali od 2019. Njihovi trajekti vezani su jutros u Kamenarima i Lepetanima.

Predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović kazao je sinoć za TVCG da će trajektni saobraćaj na liniji Kamenari-Lepetane biti ponovo uspostavljen danas od sedam časova.

On je naveo da će se saobraćaj tokom vikenda obavljati jednim trajektom, koji im je ustupila kotorska firma YuBriv, te da će karte biti besplatne.

“U pregovorima smo sa firmama iz Grčke i Hrvatske o kupovini dva trajekta i to ćemo realizovati naredne sedmice, kroz postupak hitne javne nabavke”, rekao je Rađenović.

On je poručio da je odluka kompanije Pomorski saobraćaj da obustavi prevoz večeras u ponoć odgovor na sve milione koje su dobili od države, bez koncesije, u posljednjoj deceniji.

“Ovo je njihova zahvalnost građanima Crne Gore. Morsko dobro, kao odgovorno preduzeće, i Vlada neće dozvoliti da dođe do prekida saobraćaja i u ovakvim okolnostima, i sigurni smo da će građani imati razumijevanja u ovom prelaznom periodu dok se ne uspostavi potpuno funkcionalna trajektna linija”, istakao je Rađenović.

Otvaranje tunela Vrmac za saobraćaj

Saobraćaj kroz tunel Vrmac biće otvoren od devet sati, kako bi se spriječile gužve koje mogu nastati usljed dešavanja sa trajektnom linijom Kamenari – Lepetani, saopšteno je iz Opštine Kotor.

“Opština Kotor se zahvaljuje izvođaču radova, firmi Univerzal i Banetu Kapetanoviću na brzoj i efikasnoj reakciji”, navodi se u saopštenju.

Pomorski saobraćaj obustavio je od ponoći trajektnu liniju Kamenari- Lepetane, nakon što je primio otkaz ugovora koji je sa Vladom imao od 2019. godine.

Vlada je prethodno dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Morskog dobra, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane.

Iz tog preduzeća su najavili da trajektna linija neće biti obustavljena, već da će od jutros od sedam sati organizovati prevoz putnika i vozila besplatno do daljnjeg.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content