Tokom vikenda tri osobe stradale u saobraćaju, uhapšeno 54 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika

Radio Titograd

19.02.2024, 11:48h

< 1 min

Foto:Radiotitograd.me

 

Iz Uprave policije navode da su u danima vikenda tri osobe poginule u saobraćaju,  54 vozača uhapšena zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i narkotika.

“Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirano je 36 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica smrtno stradala u jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu Bar – Ulcinj u blizini mjesta Utjeha. Takođe, tokom vikenda jedno lice je naknadno preminulo u Kliničkom centru Crne Gore od posljedica saobraćajne nezgode koja se dogodila u Pljevljima 26. januara 2024. godine . Osim toga, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u danima vikenda sedam lica je zadobilo teške, a 12 lica lake tjelesne povrede”, navode iz UP.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 214 prekršajnih prijava, izdali 1.239 prekršajna naloga, oduzeli 18 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 54 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, od čega 16 vozača u Podgorici i po četiri u Danilovgradu, Cetinju, Kotoru i Budvi.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content