Tivat: Uhapšen ruski državljanin, osumnjičen da je pretukao i zaključao ženu u kabini jedrenjaka, koji je namjeravao da zapali

Radio Titograd

08.07.2024, 17:04h

< 1 min

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat, su postupajući po prijavi oštećene da jedno lice poliva benzinom jedrenjak u kom se ona nalazi, sa namjerom da ga zapali, spriječili požar na tom plovilu, saopšteno je iz Uprave policije.

– Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat, su zajedno sa Službom zaštite i spašavanja, službom Hitne pomoći i posadom Porto Montenegra, izašli na lice mjesta, u blizini ponte u mjestu Seljanovo i spriječili navedeni događaj. Policijski službenici su na licu mjesta zatekli više osoba od kojih su prikupljena obavještenja, nakon čega je V.D. (36), ruski državljanin, lišen slobode – navode iz Uprave policije.

On je, kako se sumnja, na jedrenjaku kojim su plovili, oštećenoj, takođe ruskoj državljanki, upućujući prijetnje, zadao više udaraca u predjelu glave, nakon čega je ostavio zaključanu u kabini broda koji je kasnije polio benzinom u namjeri da ga zapali.

Oštećenoj su u ljekarskom izvještaju, kako kažu iz Uprave policije, konstatovane povrede, dok je kod V.D. testiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

– Protiv V.D. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici i on će biti priveden na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru – navedeno je u saopštenju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 11:27h

Skip to content