Svi su oduševljeni Kimovim ljepoticama: Jedan pogrešan korak i čeka ih zatvor!

Radio Titograd

12.02.2018, 00:00h

2 min

Svi su oduševljeni Kimovim ljepoticama: Jedan pogrešan korak i čeka ih zatvor!

 

Navijačice Sjeverne Koreje ukrale su šou na Olimpijskim igrama, jer ih je zemlja poslala da navijaju u savršeno osmišljenoj koreografiji, sve izgledaju gotovo isto, a niti jedan korak ili ruka ne 'zaluta' pod strogo osmišljenim plesom na tribinama, koji izvode sa širokim osmijehom.

 

 

Nakon što je takmičenje Sjeverne Koreje potvrđeno, najavili su da će poslati svoju “vojsku” navijačica, što je posebna naredba tamošnjeg vođe Kim Džong Una.

Navijačice su inače već ukrale šou čim su povodom otvaranja Zimskih olimpijskih igara prošli četvrtak sletjele na aerodrom. Sve su bile u crvenim kostimima i isticale su se, a nema fotografa koji nije htio da zabilježi ovaj sjajan prizor.

Iako su jako simpatične, brzo se pročuli za tamnu stranu ovih vedrih navijačica. Naime, ako naprave jedan krivi korak ili bilo što što im nije strogo naređeno, prijeti im čak i zatvor.

Sve navijačice moraju obavezno prijaviti bilo kakav razgovor koji su imali s drugima, u prvom redu sa svima koji su iz Južne Koreje.

Daily Mail podsjeća na 2006. kad je 21 navijačica koje su putovale u Južnu Koreju da navijaju na sportskim događajima u kojima su učestvovali timovi iz njihove zemlje – završila u kampu u kojem su ih zatvorili.

Tamo su morale da ispričaju sve detalje o Južnoj Koreji i razgovorima koje su imale.

Navijačice takođe moraju da paze na koreografiju i sve mora biti skladno, pa čak i ako njihov tim izgubi.

To se dogodilo i ovog vikenda kad su Sjevernu Koreju u hokeju pobijedili Švajcarci, ali vjerne navijačice nastavile su da pjevaju i uzvikuju slogane koji hvale njihov tim.

 

 

Podijeli na:

Magazin, top2

04.06.2023. u 16:13h

Titogradske vijesti, top2

04.06.2023. u 16:00h

Extra +, Titogradske vijesti, top1

04.06.2023. u 15:37h

Titogradske vijesti, top2

04.06.2023. u 12:39h

Skip to content