“Suze, znoj i hrana”: Hiperrealistički crteži dječaka iz Nigerije zadivili svijet

Radio Titograd

07.07.2018, 00:00h

2 min

Upoznajte Karina Varisa Olamilekana (poznatog i kao Vaspa), jedanaestogodišnjeg umjetnika iz Lagosa(Nigerija), koji veoma brzo postaje sve poznatiji širom svijeta zbog svojih nevjerovatnih crteža.

Ovaj nadareni dječak trenutno studira na Ayowole Akademiji umjetnosti, naziva sebe “bijesnim umjetnikom”, i sanja o tome da će njegova djela jednog dana biti u muzeju.

 

 

Olamilekan crta još od šeste godine, a glavna tema njegovih hiperrealističkih djela obično su portreti, iako ponekad prevazilazi i njih.

“Crtam svoje prijatelje. Ja crtam karikature, stripove. Crtam ilustracije iz udžbenika i novina “, rekao je Olamilekan za BBC.

“Crtam hiperrealističke radove olovkom.”

Svaki crtež koji Karin stvara zadivljuje detaljima koji nijesu karakteristični za jedanaestogodišnjaka.

Karin kaže da mu inspiracija dolazi od svega što se dešava oko njega, posebno njegove porodice, ali i mnogo uticaja na na njega imaju dva majstora i njegova umjetnička idola – nigerijski umetnik Arinze Stanlei, koji je takođe specijalizovan za hiperrealizam i italijanski renesansni majstor Mikelanđelo.

Najpoznatiji umetnički rad koji je stvorio Olamilekan naziva se “Daily Bread” – on prikazuje osobu koja jede u znoju i suzama.

“Moja porodica i ja radimo naporno prije nego što stavimo hranu u usta, prije nego što jedemo”, objašnjava Karin. “To me inspiriše.”

Pogledajte neke od njegovih radova, a ukoliko nakon toga budete željeli da pogledate više njegovih radova, možete ih pronaći na njegovom Instagram profilu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

09.12.2022. u 13:58h

Titogradske vijesti, top1

09.12.2022. u 13:42h

Titogradske vijesti, top1

09.12.2022. u 13:39h

Titogradske vijesti, top2

09.12.2022. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

09.12.2022. u 12:48h

Skip to content